Kuinka F1 ja "Drive to Survive" muuttavat tapaamme katsella urheilua | CNN (2024)

CNN

Altavastaajan tarina, paluuvoitot, Tuhkimohetket, historialliset kilpailut, alueellinen uskollisuus. Urheilu ei ole houkuttelevaa vain pelin keskellä; se on viereinen draama joka vetää ihmiset usein eniten puoleensa.

Nälkä tällaisten tarinoiden suhteen on vierähtänyt viime vuosina, ja se on levinnyt kaikille viihteen osa-alueille ja tarjonnut yleisölle tasaisen ruokavalion dokumentteja, TikTok-videoita, TV-erikoistarjouksia ja paljon muuta. Nyt meillä on kokonainen viihdelajinoinurheilua, joka sukeltaa kaikkiin mehuviin tarinoihin, jotka pitävät meidät katsomassa – mukaan lukien sarjat, kutenESPN:n "The Last Dance"tai Netflixin "Formula 1: Aja selviytyäksesi."

Arvonta on samanlainen Tosi-tv – koukuttava ja loputtomasti nautittava, ja siinä on valtava määrä hahmoja, joita kannattaa tai vihata.

"Olen joutunut katsomaan jalkapalloa viime aikoina ja uskon todella, että heidän pitäisi harkita otteluiden editoimista, jotta pelaajat saavat tunnustuksia tosi-tv-ohjelmien tapaan."yksi suosittu viesti X:ssä, joka tunnettiin aiemmin nimellä Twitter, lukee. "Olisi paljon mielenkiintoisempaa."

Studiot, streamerit ja urheiluliigat ovat kaikki kiinnittäneet huomiota tähän kasvavaan genreen. Sen lisäksi, että se muuttaa yleisöä, se on myös tehokas markkinointityökalu, joka houkuttelee uusia faneja ja pitää ihmiset sitoutuneina myös kellon loppumisen jälkeen.

Urheiluviihde ei ole enää vain live-urheilua

Osa tästä kasvavasta urheilun viereisestä trendistä on peräisin Covid-19-pandemia, joka pysäytti live-urheilun. Sen tilalle saimme urheiludokumentteja, ohjelmia, kuten ESPN:n "The Last Dance", Michael Jordanista ja legendaarisesta Chicago Bulls -kaudesta. Nämä esitykset olivat väistämättömiä; Esimerkiksi "The Last Dance" muuttui ESPN:ksikatsotuin dokumentti ikinä.

Mutta tämä genre ei alkanut Covid-19:stä. Sen juuret voidaan jäljittää NFL-elokuvan tuottamaan Hard Knocks -ohjelmaan, joka sai ensi-iltansa vuonna 2001 HBO:lla. (HBO ja CNN jakavat emoyhtiön Warner Bros Discoveryn.)

"Hard Knocks" on dokumenttisarja, joka keskittyy yhteen NFL-joukkueeseen sen valmistautuessa tulevaan NFL-kauteen. Ohjelma tuntuu tosi-tv:ltä. Siinä on hahmonsa: lupaava, nuori alokas, tähtipelinrakentaja, kamppaileva linjamies jne. Katsojina tutustumme heihin kaikkiin ja myös kiintymme.

NFL loi NFL Filmsin 1960-luvulla tuottamaan sisältöä päiville, jolloin liigassa ei ollut suoraa peliä, sanoi Travis Vogan, urheilumediaa tutkiva professori Iowan yliopistosta. Tämä sisältö voi olla mitä tahansa viikoittaisista kohokohtavideoista myöhempään pidempiin dokumentteihin ja profiileihin. Vogan sanoo, että projekti auttoi lisäämään NFL:n suosiota ja pitämään faneja live-tapahtumien ulkopuolella.

"(NFL Films) inhimillisti pelin ja myös julkisti sitä koko viikon ajan", Vogan sanoi.

"Hard Knocks" tuli myöhemmin, ja se vahvisti ohjelman ja NFL-elokuvia talon sisäisenä PR-tiiminä. Strategia auttoi liigaa houkuttelemaan katsojia ja teki heistä myöhemmin faneja.

How F1 and ‘Drive to Survive’ are changing way we watch sports | CNN (1)

Kohtaus tämän kauden "Hard Knocks: Training Camp with the New York Jets" -elokuvasta, jossa esiintyy Aaron Rodgers, oikea.

"Hard Knocksin" päätarkoitus, Vogan sanoo, ei ole kertoa sydäntä lämmittäviä tarinoita joukkueesta. Se on "ylistää ammattilaisjalkapalloa". Muu urheiluviihde rakentuu saman tavoitteen ympärille.

"He yrittävät myydä meille tavaroita", hän sanoi. "Se on asian ydin. He mainostavat näitä järjestöjä inhimillisen draaman kautta."

Liigat käyttävät viihdettä ja tarinoita luodakseen lisää faneja ja ansaitakseen siten enemmän rahaa

Formula 1, kansainvälinen yksipaikkainen kilpakilpailu, on yksi samankaltaisia ​​urheilulajeja strategia yleisönsä kasvattamiseksi.

Netflixin dokumenttisarja "Drive to Survive" seuraa F1-kautta teatteria silmällä pitäen. F1 on jo itsessään vaarallinen ja jännittävä urheilulaji, mutta "Drive to Survive" muuttaa sen saippuaoopperaksi. Se, mitä tapahtuu radan ulkopuolella, on yhtä tärkeää kuin kilpailut. Vuosia kestäneet kiistat joukkueiden välillä ovat edessä ja keskellä, kun taas kuljettajien ja managerien väliset ihmissuhteet ovat esillä. Se on dramaattista. Ja se on tahallista.

F1 on erittäin suosittu Euroopassa ja sellaisissa maissa kuin Kiina ja Brasilia, joissa sen kuljettajat ovat supertähtiä. Esimerkiksi Lewis Hamiltonilla on yli kaksinkertainen määrä Tom Bradyn Instagram-seuraajia; Sergio Perezin kasvot ovatrapattu kaikkiallakotimaassaan Meksikossa.

Mutta Yhdysvalloissa urheilu on kamppaillut. Vaikka F1 on yrittänyt murtautua Yhdysvaltain markkinoille, se on onnistunut pääosin epäonnistuneet, sanoi James Gay-Rees, "Drive to Survive" -elokuvaa tuottavan Box To Box Filmsin perustaja ja vastaava tuottaja.

Kunnes "Aja selviytymään". Ohjelmasta tuli Netflix-hitti, ja sen viides tuotantokausi esitettiin aiemmin tänä vuonna. Ja F1 on hyötynyt siitä.

Vuonna 2018vain noin 263 000 ihmistäosallistui US Grand Prix -kilpailuun, joka järjestetään joka vuosi Austinissa, Texasissa. Vuonna 2022 tämä määrä hyppäsi yhteenennennäkemättömät 440 000. Syy? "Aja selviytymään"monet ovat sanoneet.

"Drive to Surviven" menestyksen jälkeen muut dokumentit, kuten "Break Point", kansainvälisistä tennismatkoista, "Full Swing", PGA Tourista ja "Tour de France: Unchained", pyöräilystä, ovat kaikki löytäneet kodit Netflix. Kaikki ovat tuottaneet Box to Box Films.

"Se on ehdottomasti keino saavuttaa päämäärä", Gay-Rees sanoi. "Näitä brändejä oli tilaa laajentaa osavaltioissa ja valaista joitain tarinoita, joita amerikkalainen yleisö ei ehkä ollut niin tuttu."

How F1 and ‘Drive to Survive’ are changing way we watch sports | CNN (2)

Haas F1 Teamin Mick Schumacher kilpailee Formula 1:n Yhdysvaltojen Grand Prix -kilpailun ensimmäisessä harjoituksessa Austinissa, Texasissa.

Strategia on kuin liukuportaat, selitti Cody Havard, urheilukaupan professori Memphisin yliopistosta. Kun saat ihmiset ensimmäiselle askeleelle – katsomaan viihdyttävää urheiluohjelmaa – voit nostaa heitä hitaasti mutta varmasti. Lopulta he toivottavasti kuluttavat tuotteen; tässä tapauksessa itse asiassa katsomassa suoraa urheilua.

F1:n ulkopuolella muut urheilulajit, jotka olivat aiemmin suosittuja Yhdysvalloissa - golf, tennis ja pyöräily - ovat "laskemassa", Vogan huomautti. Heitä eivät hallitse entiset suuret tähdet, kuten Tiger Woods, Williamsin sisarukset tai Lance Armstrong.

Vaikka sitoutuneet fanit todennäköisesti katsovat urheilua riippumatta siitä, mitä tahansa, satunnaiset fanit tarvitsevat jonkun, joka vetää heidät puoleensa, Vogan sanoi. Se voi olla kiistanalainen pelaaja, hän sanoi, tai ehkä joku, johon he ovat tutustuneet sosiaalisen median tai television kautta.

Tarjoamalla nuorille, nykyisille tähdille uusia alustoja – kuten suosittuja suoratoistodokumentteja – liigat voivat herättää yleisön kiinnostusta näitä pelaajia kohtaan. Sitten yleisö toivottavasti näkee heidän kilpailevan.

Silti tuotantoyhtiöt ja studiot tekevät yhteistyötä urheiluliigojen kanssa kertoessaan näitä tarinoita. Tämä tarkoittaa, että heidän kertomansa tarinat voivat olla hieman vinoja, Vogan sanoi.

"He edustavat (urheilua) hyvin erityisellä tavalla", hän sanoi. "He saattavat näyttää yhteenottoja, mutta he eivät aio tutkia mitään. Se ei ole millään tavalla tutkivaa journalismia."

Hittiohjelmia, kuten "Drive to Survive" tai "Break Point", ei kuitenkaan ole tarkoitettu tutkivaksi journalismiksi. Sen sijaan he kertovat tarinoita esitellystään urheilulajistaan ​​ja julkistavat samalla liigoja ja joukkueita.

Otetaan NFL-pelaaja Travis Kelcen raju nousu. Kelceä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista tiukoista päistä, ja se on saavuttanut kaksiSuper Bowl voittaaKansas City Chiefsin kanssa. Mutta hänen vahvuutensa kentällä ei ole se, miksi Travis Kelce on tuttu nimi. Se on hänen tarinansa.

Viime kauden Super Bowlissa Travis Kelce kohtasi veljensä Jason Kelcen, kun Chiefs kohtasi Philadelphia Eaglesin. "Kelce Bowliksi" kutsutut fanit söivätveljellinen kilpailu. Kaksi jopaesiintyivät yhdessä "Saturday Night Live" -ohjelmassa, Travis-isännöinnillä. Tänä vuonna Kelce alkoi seurustella popmusiikin tähti Taylor Swiftin kanssa ja nosti hänet NFL-pelaajasta kuuluisaksi A-listalle.

Jalkapallo on saattanut tehdä Travis Kelcen tunnetuksi urheilumaailmassa. Mutta Kelce Bowl ja Swifties teki hänestä supertähden. (Google-hakutiedot tukevatTämä,näkyvissä merkittäviä kuoppia ensin Super Bowlin jälkeen ja myöhemmin Swiftiä koskevien huhujen jälkeen.)

NFL kuitenkin nostaa voittonsa. Sen jälkeen kun Swift esiintyi Chiefs-ottelussa, NFLnäki lähes 400 % piikinKelce-paitojen myynnissä. Päälliköiden lippujen hinnatovat myös nousseet, kun Swifties laskeutuu peleihin toivoen saavansa vilauksen idoliinsa. Ja äskettäisestä välienselvittelystä New York Jetsejä vastaan ​​tuli katsotuin sunnuntaipeli sitten Super BowlinSwiftin läsnäolon ansiosta.

How F1 and ‘Drive to Survive’ are changing way we watch sports | CNN (3)

Taylor Swift hurraa Chicago Bearsin ja Kansas City Chiefsin välisessä ottelussa. Hänen läsnäolonsa Chiefs-peleissä on lisännyt kiinnostusta lajia kohtaan ja kiinnittänyt erityistä huomiota Travis Kelceen.

Kaikkea kaikkea urheiluviihteen tekijät katsovat tarkasti.

"Kaikki nämä esimerkit ja näiden ohjelmien menestys vihjaavat sisällöntuottajille: "Hei, tehdään lisää tämän kaltaisia ​​asioita. Viedään tämä niin pitkälle kuin voimme", Havard sanoi. "Ja liigat ja joukkueet, he ilmoittautuvat siihen."

Hyvän tarinan ja sen sisältämien hahmojen ja draaman voima seuraa myös – ja on joskus vastuussa – urheilulajin suosion laskuja ja virtauksia.

Vogan mainitsee nyrkkeilyn esimerkkinä. Vaikka nyrkkeily oli aikoinaan Yhdysvaltojen suosituin urheilulaji, se on nyt "parhaimmillaan reuna-alue", hän sanoi. Muhammad Ali tai Mike Tyson ei hallitse, eikä Vogan voi nimetä viittä parasta raskaansarjan nyrkkeilijää tällä hetkellä.

Suosituin taistelija tällä hetkellä? Jake Paul, hän sanoi, YouTuber ja sosiaalisen median vaikuttaja, jolla ei ole aiempaa nyrkkeilykoulutusta, ja josta on nyt tullutyksi urheilun eniten ansaitsevista.

Kaava toimii molempiin suuntiin. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että golftähdet esiintyivät Netflixin "Full Swing" -elokuvassa.koki sosiaalisen median nousunohjelman ensi-illan jälkeen, mukaan lukien jo suuret nimet, kuten Rory McIlroy.

Nykyään urheilu ei ole pelkkää kilpailua. Se on ekosysteemi

Jos enemmän draamaa tarkoittaa enemmän rahaa, on järkevää korostaa tarinoita urheilun myymiseksi. Juuri sitä näyttelijät Rob McElhenney ja Ryan Reynolds tekevät "Welcome to Wrexhamiin", tosi-show'ssa, jossa he ostavat Wrexham AFC:n, pienen walesilaisen jalkapallojoukkueen alemmalla tasolla ja yrittävät tehdä seurasta menestyneemmän. nousta korkeampiin divisioonoihin.

Se on tosielämän altavastaajan tarina, joka on räätälöity amerikkalaiselle yleisölle. Ja se toimi – tänä kesänä tiimipelasi neljä otteluaYhdysvalloissa rakentamisena kauden alkuun, lähes ennenkuulumaton matka ei-huippujoukkueelle. Esityksen vuoksi yleisö rakastui joukkueeseen - ja koska he rakastuivat joukkueeseen, he ostivat liput.

"Yhdysvalloissa ihmiset eivät luultavasti olleet koskaan kuulleet tästä joukkueesta", Havard sanoi. "Se todella saa minut miettimään, kuinka monet muut ihmiset yrittävät tehdä tämän."

Aiemmin selkeät rajat urheilun ja tarinan ja jopa todellisuuden ja fiktion välillä ovat nopeasti sekaisin. Käsikirjoitus- ja tosi-ohjelmat voisivat sulautua enemmän yhteen, Havard sanoi, jotain HBO:n kaltaista.Voittoaika”, joka kertoo tarinan Los Angeles Lakersin noususta kuvitteellisen linssin läpi.

How F1 and ‘Drive to Survive’ are changing way we watch sports | CNN (4)

Ryan Reynolds ja Rob McElhenney elokuvassa "Welcome to Wrexham".

Apple TV+:n "Ted Lasso" on jo todellisuuden ja fiktion välinen raja.

AFC Richmond ei ole todellinen joukkue, mutta showssa he pelaavat tunnettuja joukkueita kuten Manchester City ja West Ham United. Ja kahden ensimmäisen kauden menestyksen jälkeen Englannin Valioliiga varmisti lisenssisopimuksen ohjelman arvostanoin puoli miljoonaa dollaria, jossa esitys voisi käyttää brändäystä, logoja ja arkistomateriaalia. Vaikka on vaikea sanoa, saiko "Ted Lasso" amerikkalaiset kiinnostumaan EPL:stä tai jalkapallosta yleensä, EPL:n siirto puhuu puolestaan. (Ja esitys kirjaimellisesti alkoimainoksenaliigalle.)

"Jos pyytäisitte (ihmisiä) nimeämään viisi EPL-joukkuetta, ihmettelen kuinka moni nimeäisi AFC Richmondin", Havard sanoi. "Ja se on kuvitteellinen joukkue."

Mutta voivatko ihmiset kertoa eron? Hannah Waddingham, joka näyttelee AFC Richmondin omistajaa Ted Lassossa, on nyt esilläNFL-mainos Foxissa. Ja vaikka hänen hahmoaan näyttelystä ei mainita erikseen, siihen voidaan viitata – hän on ryhdikäs liike-elämässä, pystyasennossa, siemailemassa lämmintä juomaa, oletettavasti teetä. Yhteensattuma?

Fiktio siis tunkeutuu todellisuuteen - ja todellisuus tunkeutuu fiktioon. Urheilutähdet kuten entinen NFL-pelaaja Marshawn Lynchnäy prestige-televisiossa; sillä välin kuvitteelliset joukkueen omistajat saarnaavat ammattilaisjalkapallon loistoa.

Urheilu on mennyt pidemmälle kuin itse peli. Nyt se on myyntikenttien ekosysteemi: Suosikkijuoksumme mainostavat suoria urheilulajeja, suorat urheilulajit tuottavat suosikkiurheilijoitamme, ja sitten suosikkiurheilijamme ilmestyvät suosikkijuhlissamme. Ja niin se menee.

Jos tarinat myyvät, on rahaa ansaittava.

Kuinka F1 ja "Drive to Survive" muuttavat tapaamme katsella urheilua | CNN (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated:

Views: 6248

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.