Kuinka rakentaa luottamusta työskennellessäsi rajojen yli (2024)

Yhteenveto.

Luottamuksen rakentaminen voi olla haaste parhaimmissa olosuhteissa – ja se on vielä vaikeampaa yli maantieteellisten ja kulttuuristen rajojen. Uuteen tutkimukseen perustuen kirjoittajat tarjoavat kolme strategiaa johtajille, jotka haluavat vahvistaa luottamusta kollegoihin ja kumppaneihin ympäri maailmaa: Ensinnäkin selvitä, kuinka kollegasi määrittävät, kuka on heidän luottamuksensa arvoinen, jotta ymmärrät paremmin, mitä sinun on tehtävä. ansaitakseen sen. Toiseksi kouluta itseäsi sen yhteisön ainutlaatuisista näkökulmista, jonka kanssa työskentelet. Säilytä lopuksi johdonmukainen viesti mahdollisimman paljon ja ole avoin, kun mukautat viestiä eri yleisöille. Kansainvälisten rajojen ylittävän luottamuksen ansaitseminen ja säilyttäminen vaatii harkintaa ja valmistautumista, mutta yhä globaalistuvassa taloudessa se on vaivan arvoista.

Lue espanjaksi
Lue portugaliksi

Intian, Etelä-Afrikan, Italian ja Yhdysvaltojen kaltaisissa maissa institutionaalinen luottamus on heikkenemässä. Ihmiset uskovat vähemmän yrityksiin, hallitukseen ja mediaan. Mutta tämä ei ole globaali trendi. The2018 Edelman Trust Barometerpaljastaa, että Kiina, Yhdistyneet arabiemiirikunnat ja Ruotsi ovat kokeneet dramaattisia lisäyksiä uskossaan instituutioihin, kun taas Yhdysvallat on pudonnut 37 pistettä.

Joten miten yritykset voivat onnistuneesti navigoida tässä monimutkaisessa tilanteessa? Minnesotan yliopiston tutkimus vahvistaa, että ihmisten luottamuksen perustan ymmärtäminen on tullut yhä tärkeämmäksi kansainvälisten liikesuhteiden solmimisessa. KutenStephen Kehoe, Edelmanin Global Chair of Reputation, kertoi minulle haastattelussa: "Jos et ole edes hieman tietoinen siitä, kuinka tietyt sidosryhmät suhtautuvat yritykseesi, toimialaasi tai alkuperämaatasi, olet epäedullisessa asemassa. Et ehkä ole tietoinen toimivasi tavoilla, jotka heikentävät luottamusta.” Tässä on kolme asiaa, joita tässä asemassa olevat johtajat voivat tehdä vahvistaakseen luottamusta ja välttääkseen vaarallisia sudenkuoppia.

Henkilökohtainen uskottavuutesi on suurin voimavarasi.Se, että olet kotoisin alalta, toimialalta, yrityksestä tai maasta, johon ei ole laajalti luotettu, ei estä sinua harjoittamasta vapaasti liiketoimintaa. Se kuitenkin asettaa sinut ankaramman tarkastelun alle. Silti ihmiset ovat usein valmiita luottamaan, jos he uskovat, että siitä on hyötyä. Luottamus on talous, jossa on useita valuuttoja. Jotkut laajentavat tai kieltävät sen toisten persoonallisuustyyppien perusteella. Toiset etsivät osaamisen syvyyttä tai luonteenpiirteitä, kuten rehellisyyttä tai myötätuntoa. Monet jopa löytävät lohtua asioidessaan ihmisten kanssa, jotka muistuttavat heitä itsestään. Sidosryhmien käyttämien menetelmien purkaminen määrittääkseen, kuka on ja kuka ei ole heidän luottamuksensa arvoinen, auttaa sinua löytämään tapoja ansaita se.

Sinä ja tiimisi -sarja

Työskentely eri kulttuurien välillä

  • How to Build Trust When Working Across Borders (1)
    Johda eri kulttuureja, keskity hierarkiaan ja päätöksentekoon
    • Erin Meyer
    Kuinka työskennellä menestyksekkäästi eri maiden, kielten ja kulttuurien välillä
    • Tsedal Neeley
    Kulttuurien välinen johtaminen vaatii joustavuutta ja uteliaisuutta
    • Deborah Rowland

Keskinäisen kunnioituksen kautta muodostuneet yksilölliset suhteet rakentavat usein luottamusta nopeammin kuin mikään strategia. Kehoe sanoo: "Sinun täytyy selvittää, kuinka muodostaa yhteys aidoimpana ja rehellisimpänä ihmisenä, jonka voit olla ja keskustella aidoimmin siitä, miksi olet siellä. Sinun tulee tuoda nöyryyttä, avoimuutta ja kärsivällisyyttä.”Tutkimusvahvistaa, että kun esittelet itsesi ihmisenä, jolla on kognitiivisen luottamuksen (luotettavuus, pätevyys) ja affektiivisen luottamuksen (empatia, läheisyys) arvoisia ominaisuuksia, rakennat vahvoja suhteita nopeammin.

Tiedä, mikä on tärkeää sidosryhmillesi.Paikallisilla sidosryhmillä on yleensä mielipiteitä sinusta ja johtamastasi liiketoiminnasta, mikä määrittää sen, kuinka paljon luottamusta he laajentavat tai pidättävät. Heidän näkökulmansa ja huolenaiheensa ymmärtäminen auttaa sinua valmistautumaan paremmin asioimaan heidän kanssaan. Kehittyneissä maissa, joissa luottamus on usein vahvaa, kuluttajien turvallisuuden ylläpitäminen ja kilpailukykyisten työmarkkinoiden rakentaminen voivat olla tärkeitä huolenaiheita. Kehitysalueilla, joilla luottamus saattaa olla heikompaa, työpaikkojen luominen, elämänlaadun parantaminen ja tulevien sukupolvien taloudellinen hyvinvointi voivat olla yleisempiä huolenaiheita. Sinun on tiedettävä, mitä sidosryhmäsi haluavat, ja mukautettava esityslistasi sen mukaisesti. Kehoe sanoo: ”Liiketoimintaamme koskevat valinnat on suodatettava paikallisen merkityksen linssin läpi. Muuten voit menettää mahdollisuudet lujittaa luottamusta. Tai vielä pahempaa, menetät mahdollisuudet rakentaa luottamusta, jota ei koskaan ollut olemassa.” Esimerkiksi eräs asiakkaani avasi hiljattain tuotantolaitoksen Kiinaan vuosien valmistelun jälkeen. Yksi este, joka alun perin hidasti heidän etenemistään, oli se, että he eivät tunnistaneet laajemman ammatillisen yhteisön koulutustarpeita alueella, jonne he rakensivat tehtaansa. Tämän ratkaisemiseksi he rakensivat koulutuskeskuksen, joka opettaa ihmisille tehtaalla työskentelyyn tarvittavia taitoja, mikä johti korkeapalkkaisiin työpaikkoihin paikallisille. Kuuntelemalla yhteisön tarpeita asiakkaani pystyi saamaan projektinsa valmiiksi nopeammin ja samalla rakentamaan sidosryhmiensä luottamusta.

Pidä viestit johdonmukaisina; ole läpinäkyvä, kun mukautat niitä.Nykypäivän hyperliittyneessä maailmassa epäjohdonmukaisuudet voivat olla haitallisia. Verkkosivustollasi olevien viestien, markkinointimateriaalien ja yleisölle jakamiesi yleisten tietojen on oltava johdonmukaisia.Edelmanin tutkimuspäätteli, että 59 prosentilla väestöstä on vaikeuksia määrittää, ovatko heidän uutisensa peräisin pätevästä lähteestä. Globaalia liiketoimintaa harjoittavana johtajana sinun on tunnustettava, että kaiken, mitä sanot ja teet, tarkastetaan tarkkuus ja johdonmukaisuus. Lisäksi, jos muutat viestiäsi vetoamaan eri asiakkaisiin, sinun on kerrottava avoimesti, miksi teet niin. Esimerkiksi johtaja, joka houkuttelee potentiaalisia asiakkaita Etelä-Koreassa, voi jakaa tietoja yrityksestään sen perusteella, mitä he uskovat korealaisten asiakkaidensa haluavan kuulla. Sama johtaja voi sitten matkustaa Malesiaan ja jakaa erilaisia ​​tietoja sen perusteella, mitä he uskovat malesialaisten asiakkaidensa haluavan kuulla. Vaikka johtaja korostaa strategiansa eri puolia näille yleisöille, on tärkeää, että he ovat suoraviivaisia, jotta heidän toimiaan ei pidetä manipuloivina tai ristiriitaisina.

Kehoe sanoo: "Jokainen, jonka kanssa olet tekemisissä, tietää, että sinulla on asialista. Mitä avoimemmin ja avoimemmin käsittelet asiaa, sitä vähemmän todennäköisesti joudut puolustamaan sitä myöhemmin, kun sidosryhmät alkavat epäillä, mistä se voi olla.”

Avoimuus on vieläkin tärkeämpää, kun johtajat käyttävät ääntään paikallisten ongelmien ratkaisemiseen, kuten johtajat osoittavattoimitusjohtajan aktiivisuuden nousu. Itse asiassa Edelmanin tutkimus osoittaa, että 64 prosenttia maailmanlaajuisesta yleisöstä uskoo, että toimitusjohtajien on puhuttava julkisesta politiikasta, sääntelystä ja sosiaalisista kysymyksistä ja nähtävä yritysjohtajien luotettavimpia kuin hallituksen johtajia ja mediaasiantuntijoita. Jos vierailet ulkomaisilla markkinoilla, harkitse aikaa tavataksesi paikallishallinnon virkamiehiä ja puhuaksesi julkisesti alueen tärkeistä huolenaiheista. Se ei ainoastaan ​​vahvista luottamusta yritykseesi, vaan se voi vaikuttaa alueen hyvinvointiin. Jos esimerkiksi olet kuluttajatuoteyritys, joka tulee alueelle, jolla kuluttajien turvallisuus on huolenaihe, aikomuksestasi parantaa elintarviketurvallisuutta toimitusketjussa voi merkittävästi lisätä paikallista luottamusta ja kuluttajien luottamusta.

Harvemmat attribuutit ovat nähneet enemmän volatiliteettia globaalilla näyttämöllä kuin luottamus. Jos olet johtaja, joka vastaa liiketoiminnan harjoittamisesta muualla maailmassa, on aika hyväksyä, että säännöt ovat muuttuneet merkittävästi. Emme voi enää olettaa, että ihmiset haluavat sitä, mitä meillä on, ja luotamme automaattisesti meidän tarjoavamme sen. Luottamuksen ansaitseminen ja säilyttäminen yli rajojen vaatii ennakointia ja huolellista valmistautumista, ja globaalistuvassa taloudessa se on tärkeämpää kuin koskaan.

Kuinka rakentaa luottamusta työskennellessäsi rajojen yli (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Frankie Dare

Last Updated:

Views: 6171

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frankie Dare

Birthday: 2000-01-27

Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

Phone: +3769542039359

Job: Sales Manager

Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.