Deed Of Trust - HomeOwners Alliance (2024)

Kun ostat talon jonkun muun kanssa, sinun kannattaa harkita Deed of Trust -asiakirjaa. Tämä on oikeudellinen asiakirja, joka selvittää, kuka omistaa minkä osan asunnostasi. Lue eteenpäin saadaksesi selville kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää, miksi sinun pitäisi harkita Deed of Trust -asiakirjan hankkimista, kuinka saada sellainen, kustannukset ja huomioitavia asioita.

Deed Of Trust - HomeOwners Alliance (1)

HomeOwners Alliancen toimitustiimi

Mikä on talon luottamuskirja?

Luottamuskirja on oikeudellinen asiakirja, jossa todetaan kiinteistön omistussuhteet. Sitä käyttävät yleisesti"yhteisiä vuokralaisia"jotka ovat ostaneet asunnon yhdessä, mutta maksaneet eri summia kauppahintaan.

Luottamuskirjassa kerrotaan tarkasti, kuinka monta prosenttia omaisuudesta kukin omistaa ja mitä tapahtuu, jos kiinteistö myydään tai joku omistajista halutaan ostaa tulevaisuudessa.

Miksi tarvitsen luottamuskirjan?

Kun ostat kiinteistön jonkun muun kanssa, voit jäsentää kiinteistön omistuksen kahdella tavalla. Voit joko olla 'yhteisvuokralaisettai 'yhteiset vuokralaiset". Jos päätät olla yhteisvuokralainen, omistat kiinteistön tasaosuuksina ja sinun on otettava yhteiskiinnitys. Jos toinen teistä kuolee, omaisuus siirtyy välittömästi toiselle omistajalle.

Toinen vaihtoehto on yhteiset vuokralaiset. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse omistaa yhtä suuria osuuksia kiinteistöstä ja voit siirtää osuutesi kenelle tahansa testamentissasi. Saat lisätietoja kahdesta eri omistusvaihtoehdosta oppaastammeasunnon ostaminen kumppanin tai ystävän kanssa.

Tarvitset Deed of Trust, jos päätät olla yhteisiä vuokralaisia, koska laillisesti sitovassa asiakirjassa määrättäisiin, kuka omistaa kuinka paljon omaisuutta. Oletetaan esimerkiksi, että sinä ja kumppanisi ostatte 200 000 punnan kiinteistön. Aiot laskea 10% talletuksen ja maksaa loput yhteisellä asuntolainalla. Sinä kuitenkin teet 15 000 puntaa talletuksesta, kun kumppanisi lahjoittaa 5 000 puntaa. Luottamuskirja varmistaa, että saat kukin oman osansa kiinteistöstä, kun se jonakin päivänä myydään. Joten tässä esimerkissä Deed of Trust ilmoittaisi, että sijoitat 75 % talletuksesta, kun taas kumppanisi kattaa 25 % siitä. Sitten kun myydään, saisit takaisin 75 % ja hän 25 %.

Voit myös merkitä luottamusasiakirjaan, jos jompikumpi teistä osallistuisi asuntolainaan enemmän kuin toinen tai toinen teistä maksoi kiinteistön töistä. Silloin myyntitulot jaetaan tämän ylimääräisen pääomapanoksen mukaan.

Mihin Luottamusasiakirjaa käytetään?

Tyypillisesti Deed of Trust -asiakirjaa käytetään tekemään oikeudellinen kirjaus eri summista, jotka yhteisomistajat ovat maksaneet kiinteistöön. On kuitenkin muita asioita, jotka voit sisällyttää asiakirjaan tai lisätä myöhemmin. Tämä sisältää:

 • Kuinka paljon kukin omistaja maksoi kiinteistöstä
 • Kuinka suuren osan omaisuudesta kukin omistat
 • Jos yksi omistaja maksaa remontin jatkossa, tämä voidaan lisätä asiakirjaan ja kiinteistön osuudet voidaan muuttaa
 • Kuinka paljon kukin omistaja osallistuu kiinteistön juokseviin kustannuksiin, kuten asuntolainan lyhennyksiin tai laskuihin
 • Kaikki kolmannet osapuolet – useimmiten vanhemmat – jotka ovat lahjoittaneet rahaa ostokseen, mutta joita ei ole mainittu omistuskirjoissa. Heidän sijoituksensa kiinteistöön voidaan kirjata Deed of Trust -asiakirjaan rahansa suojelemiseksi
 • Mitä tapahtuu, kun kiinteistö myydään tai jos yksi omistaja haluaa myydä osuutensa?

Haluatko hankkia asunnon oston yhteydessä luottamuskirjan? Kuljettajamme voivat koota yhden ja hoitaa kaikki muut ostoksesi lailliset osat. Pyydä tarjous välittävältä asianajajalta jo tänään

Luottamuskirja omaisuuden rahan suojaamiseksi

Yleisin syy luottamuskirjan kirjoittamiseen on kiinteistöön sijoitetun rahan suojaaminen. Tämä voi johtua siitä, että omistajat ovat osallistuneet eri määriin ostoon. Deeds of Trust on kuitenkin myös loistava tapa suojata perheenjäsenen, kuten vanhemman, kiinteistöön maksamia rahoja. Lue lisää aiheestatalletuksen lahjoittaminen.

On olemassa useita erilaisia ​​​​taloudellisia tukia kotiin, joka voidaan suojata Deed of Trustilla. Nämä sisältävät:

 • Talletus – voit kirjata, kuinka paljon kukin omistaja – ja mikä tahansa kolmas osapuoli – osallistui talletukseen.
 • Asuntolainan lyhennykset – jos omistajat eivät aio maksaa asuntolainaa tasapuolisesti, voit ilmoittaa, minkä prosenttiosuuden kukin maksat
 • Peruskorjaukset – voit määrittää, miten korjaustyöt maksetaan ja muuttaako se kiinteistön omistusosuuksia
 • Kotitalouslaskut – sovi, kuinka paljon osallistut kiinteistön juokseviin kustannuksiin

Jokaisella näistä summista se voi vaikuttaa siihen, kuinka suuri osuus kiinteistöstä kukin omistaa. Jos esimerkiksi toinen teistä maksoi aluksi 75 % 20 000 punnan talletuksesta, mutta toinen maksaa 10 000 puntaa kunnostuskuluihin, voit ilmoittaa luottamusilmoituksessa, kuinka tämä lahjoitus muuttaa heidän etuaan kiinteistöön. Tämä tarkoittaa pohjimmiltaan sitä, että voit todeta, että jos he sijoittavat sen peruskorjauksiin, he saavat suuremman osuuden tuotoista, kun omaisuus myydään.

Kuinka saada luottamuskirja

Voit kirjoittaa oman Deed of Trust ja saada sen todistamaan, mutta se ei ole oikeudellisesti sitova. Tämä tarkoittaa, että jos joudut erimielisyyteen asunnon ostajan kanssa tai olet eri mieltä siitä, kuka saa mitä, kun myyt omaisuuden, hänen ei tarvitse noudattaa Deed of Trust -sopimuksen ehtoja. Se kumoaa tarkoituksen melkoisesti.

Parempi vaihtoehto on maksaa aasianajajataikuljetusvälinelaatia Deed of Trust, kun he käsittelevät kaikkia muita kiinteistön ostamiseen liittyviä oikeudellisia seikkoja.Näin tiedät, että asiakirja on oikeudellisesti sitova ja kaikkien osapuolten on noudatettava sitä.

Vertaile välitystarjouksia Hanki välittömiä tarjouksia säännellyiltä ja tarkistetuilta kuljetusasianajajilta, jotka kattavat alueesi. Hanki välittävät lainaukset

Kuinka paljon Luottamusasiakirja maksaa?

Luottamusasiakirjasta maksamasi summa riippuu asianajajasi tai kuljetusliikkeesi perimmistä yksittäisistä maksuista ja asiakirjan monimutkaisuudesta. Kustannukset vaihtelevat suuresti asianajajasta toiseen.Voit odottaa maksavasi mitä tahansa 100–1 000 puntaa.

Yleensä on halvempaa saada Deed of Trust -asianajaja tai välittäjä, joka käsittelee kiinteistösi ostoa, sen sijaan, että käyttäisit erillistä henkilöä.

Jos tiedät, että haluat Deed of Trust, kun vertaat asianajajien tarjouksia kiinteistön oston hoitamiseksi, sisällytä se vertailuun. Ota yhteyttä heihin kysyäksesi, mitä he veloittavat Deed of Trustista, ja ota tämä huomioon valitessasi asianajajaasi.

Ovatko luottamustoimet yleisiä?

Tuoreen tutkimuksen mukaan vuonna 2022 mennessäZoopla, yli neljäsosa (27 %) asunnon ostaneista ja sitten eronneista väittää menettäneensä, koska myyntituloja ei jaettu oikeudenmukaisesti. Heistä seitsemän kymmenestä (72 %) sanoi, että heidän kumppaninsa sai enemmän kuin heidän osuutensa - tai että heitä ei kohdeltu oikeudenmukaisesti. Loput (28 %) myönsivät saaneensa enemmän kuin oikeutetusti ansaitsisivat.

Eron sattuessa useimmat ihmiset ovat riippuvaisia ​​kiinteistösijoituksensa takaisin saamisesta tulevien asumisjärjestelyjen rahoittamiseksi. Itse asiassa 37 prosenttia sanoo, ettei heillä ollut henkilökohtaisia ​​säästöjä, kun he erosivat kumppaninsa kanssa – naisten osuus on 46 prosenttia.

Tästä huolimatta vain 15 % sanoo tehneensä luottamuskirjan suojellakseen osuuttaan. Samaan aikaan vain 7 %:lla oli omaisuuden hajoamissuunnitelma selvitetty osana avioehtosopimusta.

Luottamuskirjan saaminen verkossa

Voit leikata kustannuksiasi hieman Deed of Trustilla käyttämällä verkkopalvelua. Useat asianajajat tarjoavat Deed of Trusts -asiakirjoja verkossa. Täytät lomakkeet ja lakimies tarkistaa ne ennen täytettyjen lakiasiakirjojen lähettämistä. Mutta ole varma, että tämä säästää rahaa – näimme noin 200 punnan kulut – saatat huomata, että oma asianajajasi tekee sen vastaavalla maksulla.

Deed of Trust -malli

Useat verkkosivustot tarjoavat Deed of Trust -malleja, jotka ovat joko ilmaisia ​​tai maksavat alle 35 puntaa. Mutta ole erittäin varovainen niiden käytössä. Älä oleta, että mallin laatija tietää enemmän asiakirjan lakisääteisistä vaatimuksista kuin sinä. Näimme joitakin verkkosivustoja, jotka tarjoavat malleja, jotka eivät ymmärtäneet Deed of Trust -asiakirjan peruskäsitettä.

Emme suosittele online-mallin käyttöä. Lakimiesten saaminen laatimaan luottamusasiakirjan puolestasi maksaa suhteellisen vähän verrattuna siihen, kuinka paljon sijoitat kiinteistöön. Kustannusten arvoista on tietää, että sinulla on laillisesti sitova asiakirja, joka suojaa sijoituksesi. Jos olet ostamassa asuntoa ja haluat tehdä samalla luottamuskirjan,Hanki tarjouksia paikallisilta välittäjiltä jo tänään.

Pitääkö minun rekisteröidä luottamuskirjani kiinteistörekisteriin?

Kun sinulla on Deed of Trust, sitä ei tarvitse merkitä omistusoikeusasiakirjoihin. Sitä ei lain mukaan vaadita rekisteröitymään minnekään, joten se voi pysyä yksityisenä. Voit kuitenkin halutessasi järjestää sen rekisteröinnin kiinteistörekisteriin. Tämä varmistaa, että kiinteistöä ei voida myydä ilman luottamusasiakirjan ihmisten suostumusta.

Voinko saada Deed of Trust oston jälkeen?

Kyllä, on mahdollista saada Luottamuskirja, kun olet ostanut kiinteistön. Tätä varten tarvitset kiinteistön nykyisen arvon, jonka kaikki yhteisomistajat ovat samaa mieltä. Voit sitten hyväksyä Deed of Trust -sopimuksen ehdot ja pyytää asianajajan laatimaan sen. Sopimus on oikeudellisesti sitova siitä päivästä lähtien, kun se on allekirjoitettu ja todistettu.

Arviointiraporttia suositellaan, koska se on riippumaton, ammattimaisesti valmisteltu arvio kiinteistön arvosta sovittuna ajankohtana. Hanki välittömät tarjoukset paikallisilta arvioitajilta jo tänään.

Kuka voi todistaa luottamusteon?

Jotta luottamusasiakirja olisi oikeudellisesti sitova, sinulla on oltava todistaja allekirjoituksen yhteydessä. Todistajan tulee:

 • Ole yli 18
 • On täysi henkinen kapasiteetti
 • Älä ole sukua sinulle

Voinko muuttaa luottamussopimusta?

Haluat ehkä muuttaa Deed of Trust -sopimusta, jos olosuhteet muuttuvat. Pienet muutokset voidaan tehdä lisäämällä muutosasiakirja alkuperäiseen asiakirjaan.

Suuria muutoksia varten voi kuitenkin olla viisaampaa kirjoittaa Deed of Trust uudelleen. Tämä voi johtua siitä, että:

 • Kiinteistön arvo on muuttunut merkittävästi remontin myötä
 • Kiinteistön osuuden omistavat ihmiset ovat vaihtuneet
 • Omistusjako on muuttunut

Mitä eroa on luottamusilmoituksella ja luottamusasiakirjalla?

Luottamusasiakirjoista lukiessa on hieman hämmennystä, koska teknisesti luottamusilmoitus eroaa luottamusasiakirjasta, mutta näitä kahta termiä käytetään usein vaihtokelpoisina.

Jos puhut asianajajan kanssa ja järjestät sellaisen, on tärkeää ymmärtää ero ja varmistaa, että käytät oikeaa terminologiaa.

Luottamusilmoitus on yksinkertainen asiakirja, jossa ilmoitetaan, kuka hyötyy kiinteistön tuloista tai myyntivoitosta. Esimerkiksi aviomies ja vaimo voivat käyttää Luottamusilmoitusta määrätäkseen, että heistä alempana ansaitseva on 100-prosenttisesti ostettavan kiinteistön edunsaaja, joten kaikki tulot kuuluvat heille. Luottamusilmoitus ei ole oikeudellinen asiakirja, eikä sitä tarvitse todistaa, kun se allekirjoitetaan.

Luottamuskirja sisältää luottamusilmoituksen, mutta se on yksityiskohtaisempi asiakirja, joka ilmaisee aikeet kiinteistön osaomistajana. Esimerkiksi kuinka kiinteistön omistus jakautuu ja mitä tapahtuu, kun omaisuus myydään. Deed of Trust on luotettavampi oikeudellinen asiakirja ja tarjoaa paremman suojan kuin luottamusilmoitus.

Usein Kysytyt Kysymykset

Voinko kirjoittaa oman luottamusjulistukseni?

Luottamusilmoitus on yksinkertaisempi sopimus kuin Deed of Trust. Yleensä siinä vain määrätään, ketkä ovat kiinteistön tosiasiallisia omistajia. Voit kirjoittaa sen itse, mutta se ei ole oikeudellisesti sitova ja se voidaan helposti riitauttaa. Suosittelemme sen sijaan käyttämään avälittävä asianajajalaatimaan sellaisen, kun ostat kiinteistön.

Mikä on kelluva luottamusasiakirja?

Kelluva Deed of Trust, joka tunnetaan myös hopeakirjan suhteellisena osakekirjana, on monimutkaisuudeltaan seuraava taso standardi Deed of Trust -asiakirjaan verrattuna. Sen avulla kiinteistön yhteisomistajat voivat ottaa huomioon erilaisia ​​kustannuksia, jotka voivat lisätä heidän etuaan kiinteistöön. Voit esimerkiksi kirjata kelluvaan Luottamuskirjaan, että joku teistä maksaa huomattavia perusparannustöitä tai laajennuksia, jotka lisäävät heidän etuaan kiinteistöön.

Kelluva Trust Deed of Trust sisältää kaavan, joka jakaa kiinteistön myynnistä saadut tuotot ottaen huomioon kunkin omistajan kiinteistöön suorittamat maksut riippumatta siitä, onko kyseessä talletus, asuntolainan lyhennykset, remontti tai kotitalouslasku.

Oletetaan esimerkiksi, että ostat kiinteistön kumppanisi kanssa. Maksat yhtä suuren osuuden talletuksesta, joten hanki kiinteä Trust Deed of Trust, jossa todetaan, että kun omaisuus myydään, jaat oman pääoman 50/50. Sitten parin vuoden kuluttua eroat ja kumppanisi muuttaa pois. He lakkaavat maksamasta asuntolainaa. Muutamaa vuotta myöhemmin suostut myymään kiinteistön, mutta sillä välin olet maksanut kaikki asuntolainan lyhennykset. Kiinteällä Trust Deed of Trust -sopimuksella kumppanisi olisi edelleen oikeutettu 50 %:iin myynnistä saadusta tuotosta. Kelluvalla asiakirjalla olisit lisännyt osuuttasi kiinteistöstä asuntolainasi lyhennyksellä.

Tämän tyyppistä Deed of Trust -asiakirjaa ei voida laatia ilman asianajajaa, ja se voi monimutkaistaa asioita, joten käytä vain, jos tilanteesi on todennäköisesti monimutkainen.

Voidaanko luottamussopimus kumota?

Osapuolten välillä ilman asianajajaa tehty epävirallinen luottamussopimus voidaan melko helposti kumota, jos toinen osapuoli väittää sitä vastaan. Kuitenkin, jos asiakirjan on laatinut asianajaja ja allekirjoituksesi on nähty, se on oikeudellisesti sitova asiakirja, jota on vaikea kumota ja joka edellyttää oikeudenkäyntiä. Kuitenkin, jos kaikki osapuolet ovat samaa mieltä, Deed of Trust voidaan kumota.

Kuka pitää Luottamuskirjan?

Jos käytät asianajajaa Deed of Trust -asiakirjan laatimiseen, hänen tulee säilyttää kopio arkistossa. On kuitenkin myös viisasta, että kaikki osapuolet, joita asia koskee, säilyttää kopiota turvallisessa paikassa.

Pitääkö minun ilmoittaa asuntolainanantajalle Deed of Trust?

Tämä riippuu todellakin siitä, mihin Deed of Trustia käytetään. Jos siinä vain kerrotaan, kuinka kiinteistön yhteisomistajat – jotka kaikki on nimetty asuntolainassa – aikovat jakaa kiinteistöstä tulevat tuotot, asuntolainanantajasi tuskin tarvitsee tietää.

Jos kuitenkin käytät Deed of Trust -kirjaa suojellaksesi rahaa, joka maksetaan kiinteistölle kolmannelta osapuolelta, joka ei ole asuntolainassa – kuten vanhemmalta –, lainanantajasi haluaa todennäköisesti tietää siitä. Tämä johtuu siitä, että he voivat muuttaa asuntolainatarjoustaan ​​tai haluta kolmannen osapuolen allekirjoittavan luopumisilmoituksen, jossa hän suostuu joko siihen, että raha on lahja, jota he eivät saa takaisin, jos omaisuus myydään, tai että asuntolainanantajan kiinnostus omaisuuteen on etusijalla.

Luottamussopimuksen peruuttaminen

Jos kaikki osapuolet, joita luottamusasiakirja koskee, ovat samaa mieltä, asiakirja voidaan peruuttaa.

Haluatko hankkia asunnon oston yhteydessä luottamuskirjan? Kuljettajamme voivat koota yhden ja hoitaa kaikki muut ostoksesi lailliset osat. Pyydä tarjous välittävältä asianajajalta jo tänään

Liittyvät lukemat

 • Lahjatalletukset selitetty
 • Asunnon ostaminen kumppanin tai ystävän kanssa – mitä kannattaa huomioida
 • Ensiasunnon asuntolainat
 • Ensimmäisen kerran ostajan leimavero
 • Äidin ja isän pankki – Kuinka auttaa lasta ostamaan koti
 • Mikä korvaa osto-apua?
 • Valtion asunnonostojärjestelmät vuonna 2023
 • Kuinka siirtää kiinteistön omistusoikeus
 • Avioero: kuka saa talon?
 • Opas talon perimiseen
 • Kuinka välttää perintövero
 • Omaisuuden pääomatulovero
 • Tarvitsenko riippumattoman talousneuvojan?
 • Kuinka välttää asunnon myyminen hoidon maksamiseksi
Deed Of Trust - HomeOwners Alliance (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated:

Views: 5785

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.