Omaisuuden luottamusilmoitus: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää! 🏠 (2024)

Declaration Of Trust For Property: All You Need To Know! 🏠 (1)Jos harkitset luottamusta koskevaa julistusta, on tärkeää ymmärtää, mitä se on ja miten se voi vaikuttaa oikeudelliseen ja taloudelliseen tilanteeseen. Tämä kattava opas antaa sinulle kaikki tarvitsemasi tiedot luottamusilmoituksen tarkoituksesta sen oikeudellisiin seurauksiin.

Kiinteistöjen hintojen noustessa palkkoja nopeammin yksilöt ja pariskunnat etsivät yhä enemmän vaihtoehtoisia järjestelyjätalon ostaminen. Tämä voi sisältää kerhotoimintaa yhdessä ystävien tai kumppanin kanssa kiinteistön ostamiseksi yhteisomistajiksi tai taloudellisen avun hakemista vanhemmilta, sukulaisilta tai muilta henkilöiltä, ​​jotka voivat tarjota tukeaan.

Luottamusilmoitusta (kutsutaan myös Luottamusasiakirjaksi) harkitaan usein, kun useilla ihmisillä on osuus kiinteistöstä eikä heidän välillä ole olemassa laillisia järjestelyjä (esim.Avoliittosopimus) määrittää, mihin jokaisella on oikeus ja mitä pitäisi tapahtua, jos omaisuus myydään.

Jos harkitset luottamusilmoituksen laatimista, ota yhteyttä kokeneeseen yksityisasiakaslakiasianajajaamme soittamalla0800 086 2929, sähköpostillainfo@elitelawsolicitors.co.uktai täydentämään meidänIlmainen online-kyselylomake.

Mikä on luottamusilmoitus?

Luottamusilmoitus on laillisesti sitova asiakirja, joka laaditaan kiinteistön ostohetkellä. Se tallentaa kaikkien kiinteistöstä kiinnostuneiden taloudelliset järjestelyt ja kertoo, minkä osuuden kiinteistöstä he omistavat ja mitä pitäisi tapahtua eri tilanteissa, kuten jos kaikki omistajat suostuvatmyydä kiinteistöntai jos yksi omistaja haluaa ostaa toisen.

Mitä luottamusilmoitus tekee?

Luottamusilmoitus suojelee kaikkien etuja kiinteistössä ja varmistaa, että kukin osapuoli saa sen, mihin on oikeutettu alkusijoituksestaan, kun on aika myydä omaisuus tai myydä osa siitä. Jos luottamusilmoitusta ei ole olemassa, on vaikeampi sanoa, kenelle pitäisi maksaa takaisin ja kuinka paljon he ovat oikeutettuja omaisuuden myynnin yhteydessä.

Luottamusilmoituksen allekirjoittamiseen on monia syitä. Jotkut yleisimmistä ovat:

Asunnon ostaminen avoparina

Huolimatta laajalle levinneestä myytistä, jonka mukaan avoliitossa elävät parit kuuluvat niin sanotun "common law -avioliiton" piiriin, itse asiassa pariskunnat, jotka eivät ole naimisissa tai siviiliparisuhteessa, eivät saa minkäänlaista oikeudellista suojaa, jota tarjotaan niille, joiden parisuhde on laissa tunnustettu. .

Tämä tarkoittaa, että ei ole takeita siitä, että jokaista osapuolia kohdellaan oikeudenmukaisestijos suhde hajoaaja heidän yhteisomistuksessaan oleva omaisuus on hoidettava. Luottamusilmoitus voi estää epävarmuutta määrittämällä, kuka on oikeutettu mihin suhteen päättyy.

Suojella henkilöä, jonka nimi ei ole asuntolainassa

On monia syitä, miksi joku saattaa olla kiinnostunut kiinteistöstä ja maksaa siihen maksuja, mutta hänellä ei ole nimeään kiinnityksessä.

Riippumatta siitä, koska heillä on huono luotto tai muita velkoja, jotka tekevät heistä kelpaamattomia toisen asuntolainaan, tai koska he muuttivat toisen osapuolen jo omistamaan taloon, Luottamuslausuma kirjaa erityisjärjestelyn ja varmistaa, että oikeat osapuolet säilyttävät etunsa. jos soveliasta.

Erimielisyyksien aiheuttaman riskin vähentäminen

Talo on merkittävä sijoitus, ja sellaisena kaikkien siihen osallisten henkilöiden rahat tulee suojata.

Vaikka kiinteistörekisteri kirjaa omistuksen, se ei ota huomioon kunkin osapuolen tiettyjä osuuksia kiinteistöön, mikä tarkoittaa, että myytäessä jotkin sidosryhmät voivat joutua taskusta ilman oikeudellista asiakirjaa, joka kirjaa heidän panoksensa.

Luottamusilmoituksen laatiminen suojaa kaikilta erimielisyyksiltä ja väärinkäsityksiltä, ​​joita saattaa syntyä myöhemmin.

Mitä pitäisi sisällyttää?

Declaration Of Trust For Property: All You Need To Know! 🏠 (2)Jokainen Trust Declaration on erilainen, ja jokainen hyvä asianajaja räätälöi asiakirjan kuvastamaan sitä tosiasiaa, että kaksi rahoitusjärjestelyä ei ole koskaan täysin samanlaista. Tästä huolimatta kaikkien asiakirjojen tulee sisältää joitain yksityiskohtia:

  • Summa, jonka kukin osapuoli on osallistunut kiinteistön talletukseen
  • Summa, jonka kukin osapuoli osallistuu asuntolainan lyhennyksiin ja muihin menoihin
  • Prosenttiosuus kiinteistöstä, jonka kukin osapuoli lopulta omistaa
  • Kuinka paljon kukin osapuoli saa kiinteistön myynnistä
  • Kuinka kiinteistö arvostetaan ennen sen myyntiä

Näiden keskeisten tietojen lisäksi voidaan lisätä erilaisia ​​lausekkeita erilaisten mahdollisten tapahtumien huomioon ottamiseksi.

Lisäksi voidaan valita useista järjestelyistä, miten tasapuolista korkoa käsitellään: jos joku osapuoli on esimerkiksi sijoittanut enemmän talletukseen, hän voisi saada sen suuremman summan takaisin sovitun voittoosuuden ohella myynnin yhteydessä; tai jos toinen osapuoli osallistuu asuntolainan lyhennyksiin vähemmän kuin toinen, osakesuhde voitaisiin laskea uudelleen joka vuosi vastaamaan kummankin osapuolen sijoittamaa summaa tämän summan muuttuessa.

Onko luottamusilmoitus oikeudellisesti sitova?

Luottamusilmoitus on oikeudellisesti sitova sopimus, mikäli se on laadittu oikein.

On huomattava, että joissakin tapauksissa tehdään ero luottamusilmoituksen ja luottamuskirjan välillä, jolloin ensimmäistä pidetään epämuodollisempana asiakirjana, joka kirjaa vain kuinka kiinteistön osakkeet jaetaan – ei muita koskevia lausekkeita. lailliseen omistukseen tai myyntiin.

Monissa tapauksissa näitä termejä käytetään kuitenkin vaihtokelpoisina, koska useimmissa tapauksissa luottamusilmoitus sisältää enemmän yksityiskohtia kuin vain edullisten korkojen jako. Tässä tapauksessa asiakirjan on täytettävä teon tiukemmat kriteerit, jotta se voidaan toteuttaa.

Kuten minkä tahansa oikeudellisen asiakirjan, luottamusilmoituksen on täytettävä useita kriteerejä sen varmistamiseksi, että se tunnustetaan laissa: se on laadittava asiakirjana (muodollinen oikeudellinen asiakirja, jonka yleensä laatii lakimies), kaikkien asianosaisten on oltava pystyä osoittamaan, että he ovat tehneet sopimuksen vapaaehtoisesti ja täysin tietoisina siitä, mitä se sisältää, ja kaikkien asianomaisten osapuolten on allekirjoitettava se, ja allekirjoittaminen on nähtävä.

Voidaanko luottamusjulistus kumota?

Luottamusilmoituksen tarkoitus on poistaa kaikki epäselvyydet siitä, mitä kenen tahansa asianomaisen osapuolen kiinteistösijoitukselle voi tapahtua tulevaisuudessa. Se on suunniteltu suojaamaan väärinkäsityksiltä, ​​erimielisyyksiltä ja ihmisiltä, ​​​​että ihmiset muuttavat mieltään, ja sellaisenaan sitä ei ole helppo muuttaa.

Olosuhteet kuitenkin muuttuvat, ja jos kaikki alkuperäisen asiakirjan allekirjoittaneet osapuolet antavat suostumuksensa, luottamusilmoitusta voidaan muuttaa tai kirjoittaa uudelleen.

Pienissä muutoksissa alkuperäiseen asiakirjaan voidaan liittää muutosasiakirja lisälausekkeiden lisäämiseksi. Edellyttäen, että uudessa asiakirjassa kerrotaan selvästi, mitkä alkuperäisen asiakirjan osat se korvaa, tämä voi olla yksinkertainen tapa päivittää asiakirjan sisältämät pienet tiedot.

Suurempien muutosten yhteydessä saattaa olla helpompaa kirjoittaa luottamusilmoitus kokonaan uudelleen. Syynä luottamusilmoituksen uudelleenkirjoittamiseen voivat olla kyseessä olevan kiinteistön arvon merkittävä muuttuminen (esimerkiksi peruskorjaustöiden tai laajennuksen vuoksi) tai kiinteistön omistusosuuden omaavien henkilöiden muuttuminen (esim. henkilö on ostettu pois). Heti kun uusi luottamusilmoitus on jätetty, se korvaa ja mitätöi kaikki vanhemmat versiot.

Oikein laadittu Luottamusilmoitus on suunniteltu yksiselitteiseksi ja kattavaksi, mikä vaikeuttaa asiakirjan tahallista riitauttamista tuomioistuimessa. Ainoastaan, jos petoksen tai harhaanjohtamisen voidaan osoittaa tapahtuneen, tuomioistuin harkitsee luottamuksensuojan huomioimatta jättämistä.

Vaikuttaako luottamusilmoitus asuntolainaan?

Declaration Of Trust For Property: All You Need To Know! 🏠 (3)Jokainen luottamusilmoitus ei vaikuta kiinteistön kiinnitykseen, mutta jos se vaikuttaa, asiakirjan laativien osapuolten on hankittava lainanantajan suostumus ennen asiakirjan jättämistä.

Yleensä asianajaja tarkistaa asiakirjan selvittääkseen, vaikuttaako se asuntolainanantajan turvallisuuteen, ja ottaa tarvittaessa yhteyttä lainanantajaan saadakseen suostumuksen.

Jokaisen asuntolainanantajan ensisijainen huolenaihe on, että ne maksetaan takaisin joko säännöllisillä asuntolainamaksuilla tai kiinteistön myynnin, siirron tai haltuunoton yhteydessä.

Jos luottamusilmoitus sisältää ehtoja, jotka saattavat estää lainanantajaa saamasta takaisin rahojaan, hänen on annettava suostumuksensa. Joskus esimerkiksi luottamusilmoitusta voidaan käyttää antamaan jollekulle laillinen oikeus asua kiinteistössä ilman, että häntä mainitaan asuntolainassa. Jos lainanantaja yrittää myöhemmin ottaa asunnon takaisin, tämä henkilö voi estää lainanantajaa tekemästä niin, koska asuntolainan ehdot eivät sido häntä.

Useimmissa tapauksissa luottamusilmoituksen ei pitäisi vaikuttaa asuntolainanantajan turvallisuuteen, jolloin häneen ei tarvitse ottaa yhteyttä ennen lainan jättämistä. Aina kannattaa kuitenkin varmistaa asiakirjan laatimiseen osallistuvan asianajajan kanssa, että lainanantajan suostumusta ei varmasti tarvita.

Huomioita yhteisvuokralaisille

Kun ostat kiinteistön asyhteisiä vuokralaisia, oletetaan, että kumpikin osapuoli omistaa yhtä suuren osuuden omaisuudesta. Jos yksi yhteisvuokralainen kuolee, oletusarvoisesti toinen vuokralainen perii osuutensa. Osaketta ei voi luovuttaa testamentilla.

Yhteisiä huomioita vuokralaisille

Toisin kuin yhteisvuokralaiset, yhteisten vuokralaisten katsotaan omistavan tietyn osuutensa kiinteistöstä. Tämä omistusoikeus kirjataan kiinteistörekisteriin ja se voidaan siirtää testamentilla.

Jos toinen omistaja kuolee ilman testamenttia, omaisuuden osuuteen sovelletaan testamenttisääntöjä, jolloin osa ei välttämättä siirry kiinteistön toiselle omistajalle, vaan todennäköisemmin vainajan omaisille.

Tässä tapauksessa luottamusilmoitus voi olla hyödyllinen, kun kirjataan kiinteistön tarkat osuudet ja kuinka kummankin osapuolen maksut jakautuvat.

Lisäksi, jos yhteiset vuokralaiset ovat naimaton pariskunta, luottamusilmoitus voi toimia paljon kuin avoliittosopimus estääkseen kaiken monimutkaisuuden tai epäselvyyden siitä, mitä kiinteistölle tapahtuu, jos parin suhde hajoaa ja he päättävät erota.

Mitä tapahtuu, jos menet naimisiin?

Declaration Of Trust For Property: All You Need To Know! 🏠 (4)Jos avopuoliso, jolla on luottamusilmoitus, menee naimisiin, sopimus korvataanAvioliittolaki 1973.

Tämä laki määrää muun muassa, miten tuomioistuin voi toimia avioeron ratkaisemisessa, mukaan lukien tuomioistuimen valtuudet määrittää, miten avioparin omistamaa omaisuutta hoidetaan.

Jos aviopari eroaa jaavioerooikeuteen, tuomioistuin pitää Luottamusilmoitusta edelleen pariskunnan aikomusten indikaattorina. Heillä ei kuitenkaan ole velvollisuutta noudattaa asiakirjassa asetettuja ehtoja.

Varmuuden lisäämiseksi ja oikeudellisesti sitovien järjestelyjen tekemiseksi, jotka ovat ristiriidassa avioliittolain oletusehtojen kanssa, avioparin tulisi harkita luottamusilmoituksensa korvaamistaavioliittoa edeltävä tai avioehtosopimusmahdollisimman pian.

Voinko kirjoittaa oman luottamusjulistukseni?

Kuten useimmissa oikeudellisissa asiakirjoissa, nopea Internet-haku tuo esiin monia verkkosivustoja, jotka myyvät valmiita malleja niille, jotka haluavat kirjoittaa oman luottamusilmoituksensa ilman asianajajaa, ja näin ollen he joutuvat maksamaan lakimiehen palkkioita.

Luottamusilmoituksen oletetaan kuitenkin olevan ainutlaatuinen asiakirja, jossa esitetään yksityiskohtaisesti kiinteistön yhteisomistajien ja muiden kiinnostuneiden osapuolten väliset järjestelyt. Teoksen arvo on räätälöity luonteeltaan, ja mallia noudattamalla on vaarana jäädä pois tärkeitä kyseiseen järjestelyyn liittyviä yksityiskohtia.

Lisäksi, jos luottamusilmoitus sisältää lausekkeita ja aikomuksia siitä, miten omaisuutta pidetään, miten se myydään ja mitä toimia rajoitetaan tai jos se siirtää omaisuuden laillisen omistusoikeuden, se on laadittava ja toteutettava teko.

Nämä muodolliset oikeudelliset asiakirjat vaativat tarkan sanamuodon, ja ne on allekirjoitettava ja todistettava ennen täytäntöönpanoa. Asianajaja voi varmistaa, että asiakirja on oikea ja juridisesti kestävä.

Sellaisen asianajajan mukaan ottaminen, joka pystyy antamaan neuvoja luottamusilmoituksessa ehdotetuista järjestelyistä, voi myös olla varovainen toimenpide, ja se voi mahdollisesti säästää moninkertaisen summan oikeudenkäyntikuluihin verrattuna. Asianajaja voi esimerkiksi neuvoa, loukkaako luottamusilmoitus minkä tahansa kiinteistöosuuden omaavan lainanantajan oikeuksia, ja hän voi tarvittaessa ottaa yhteyttä lainanantajaan saadakseen heidän suostumuksensa.

Kuinka paljon luottamusilmoitus maksaa?

Asianajajien palkkiot vaihtelevat useiden tekijöiden mukaan, mukaan lukien yrityksen sijainti ja tietyn asianajajan kokemus. Luottamusilmoituksen maksu on alkaen 600 puntaa plus ALV, ja se riippuu asiakirjan monimutkaisuudesta, siihen sisältyvien lausekkeiden määrästä ja mahdollisista lisäneuvotteluista, joita tarvitaan laadintaprosessin aikana. Kiinteä maksu vahvistetaan ensimmäisen kokouksen jälkeen.

Vaikka ennakkomaksu, joka on lähellä neljää numeroa, saattaa tuntua vain yhdeltä epämukavalta kululta, joka on vältettävä asunnon ostamisen yhteydessä, luottamusilmoitus voi säästää kiinteistönomistajilta monta kertaa tämän summan, jos asiat menevät pieleen.

Kiinteistä eroista yksinkertaisiin väärinkäsityksiin on monia tapoja, joilla kiinteistön yhteisomistus voi mennä pahasti pieleen ja jättää yhden osapuolen vakavasti taskusta. Laillisesti sitovan asiakirjan laatiminen tämän estämiseksi on yksinkertaisesti tervettä järkeä, kun käsitellään sitä, mikä on monille ihmisille heidän elämänsä suurin yksittäinen investointi.

Muut usein kysytyt kysymykset

Mitä tapahtuu, jos vain yksi nimistämme on asuntolainassa?

Useimmissa tapauksissa, jos asuntolainassa on vain yksi nimi, kiinteistö on pidettävä tällä nimellä. Jos henkilöllä, jolla ei ole asuntolainaa, on määrä saada osuus kiinteistöstä, luottamusta koskevassa julistuksessa esitetään, mitä hän lahjoittaa ja mikä on hänen osuutensa. Kiinteistörekisteriin voidaan tehdä rajoitus kiinnityksen ulkopuolisen henkilön edun suojaamiseksi.

Missä vaiheessa minun pitäisi saada luottamusilmoitus?

Ihannetapauksessa Luottamusilmoitus laaditaan ennen oston toteuttamista, ja kaikki osapuolet hyväksyvät sen ja allekirjoittavat sen ja päivättävät sen jälkeen. Luottamusilmoitus on mahdollista laatia oston jälkeen, vaikka se on suositeltavaa laatia etukäteen, koska ketään osapuolista ei voida velvoittaa allekirjoittamaan sitä oston jälkeen.

Jos osapuolet, joilla on kiinteistön osuuksia, haluavat muuttaa osuuttaan myöhemmin, esimerkiksi muuttaakseen kunkin saamiensa vuokratulojen osuutta tai ottaakseen huomioon kiinteistön oston jälkeen suoritetut maksut, voidaan laatia luottamusilmoitus. esittää, mitä on sovittu.

On mahdollista saada lisää luottamuslausekkeita olosuhteiden muuttuessa.

Mitä eroa on luottamusilmoituksella ja luottamusasiakirjalla?

Trust Deed on yleinen termi asiakirjalle, joka sisältää Trust-ehdot. Luottamusilmoitus on eräänlainen Trust Deed -asiakirja, ja se on asiakirja, jolla omaisuuden omistava henkilö tai henkilöt ilmoittavat omistavansa sen Trustissa tietyissä osakkeissa itselleen ja/tai muille osapuolille.

Miksi haluaisin rekisteröidä luottamusilmoitukseni kiinteistörekisterin rajoitukseksi?

Luottamusilmoitus rekisteröidään rajoitukseksi kiinteistörekisteriin sen varmistamiseksi, että kaikkien luottamuslauseen osapuolten edut turvataan.

Miten luottamusilmoitus pannaan täytäntöön?

Kokouksen jälkeen laaditaan luonnos luottamuslausekkeeksi ja lähetetään sinulle tarkastettavaksi. Kun se on viimeistelty, valmistetaan lopullinen kopio ja allekirjoitetaan todistajan läsnäollessa. Jos kiinteistörekisteriin tulee tehdä rajoituksia, lähetämme puolestasi vaaditun kiinteistörekisterihakemuksen.

Declaration Of Trust For Property: All You Need To Know! 🏠 (5)Kuinka Elite Law Solicitors voi auttaa

kloElite Law SolicitorsVoimme opastaa sinua asiantuntevasti luottamusilmoituksen laatimisprosessin läpi ja varmistamme, että se on räätälöity vastaamaan sijoitustasi kiinteistöön.

Voimme sisällyttää yhteisomistajan osuuden ostoehdot, mukaan lukien määräyksen siitä, kuinka osakkeet tulee arvostaa, jos tästä ei voida sopia.

Ja Wiltonon Chartered Legal Executive ja hänellä on monen vuoden kokemus asiakkaiden neuvomisesta ja avustamisesta luottamusilmoitusten laatimisessa.

Meg voi tarjota asiantuntija-apua luottamusilmoitukseen liittyen ja antaa mielellään neuvoja ja ohjeita sinun erityistilanteeseesi.

Toimistokokousten lisäksi Meg tarjoaa asiakkaille etäkokouksia puhelimen ja videoneuvotteluohjelmiston kautta, jotta se voi auttaa sinua missä tahansa.

Tee ilmainen kysely

Jos harkitset luottamuslauseen laatimista tai sinulla on kysyttävää tässä artikkelissa käsitellyistä asioista, ota yhteyttä Megiin soittamalla0800 086 2929, sähköpostillainfo@elitelawsolicitors.co.uktai täydentämään meidänIlmainen online-kyselylomakeja järjestä ilmainen keskustelu.

Tämän artikkelin sisältö on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi. Tämän artikkelin tiedot eivät ole juridisia tai ammatillisia neuvoja. Jos tarvitset oikeudellista tai ammatillista neuvontaa, sinun tulee hankkia riippumatonta asiantuntijaneuvontaa päteviltä yksityisiltä asiakasasianajajilta, kuten yrityksemme toimihenkilöiltä.

Omaisuuden luottamusilmoitus: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää! 🏠 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated:

Views: 5805

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.